fbpx
Valikko Sulje

Raskaan kaluston erikoistyökalut Scaniaan, Volvoon, Ivecoon, Mercedes-Benziin, SAFiin, BPWhen..

Merkkikohtaiset työkalut raskaalle kalustolle

Raskaan kuljetuskaluston kunnossapito ”suurelle seitsikolle” vaatii usein merkkikohtaisia työkaluja. ”Big Seven” pitää sisällään Eurooppalaiset kuorma-auto merkit eli Scanian, Volvo, Ivecon, Mercedes-Benzin,  Renaultin (RVI), MANin ja DAFin. Suomalaisena erikoisuutena kotimaassamme on tätä kirjoitettaessa rekisterissä noin 5700 Sisua.  Lisäksi ison osan raskaan korjaamotoiminnan työstä tehdään tietysti perävaunuakselimerkeille SAF, BPW ja ROR. Kaikissa näissä on tärkeisiin huoltokohteisiin usein tarvetta hankkia merkkikohtaisia työkaluja jotka ovat usein olleet melko kalliita ja heikosti saatavilla. Tähän ongelmaan Vihta-autossa olemme koettaneet löytää sopivia ratkaisuja.

Oikea työkalu oikeaan paikkaan

Pyörän laakeri ja napa on raskaassa kalustossa yleinen korjauskohde. Napakaselit ja napamutterit vaativatkin usein oman avaimensa. muunmuassa Scanioissa on totuttu näkemään 8-kulmaisia muttereita navoissa sekä BPWssä ovaalin muotoisia napakapseleita. Mersuissa napamutterit ovat hammastettuja jolloin niitä ei edes pysty kääntämään perinteisillä käsityökaluilla.

Kampiakselin ja kardaanin stefojen vaihtoon löytyy myös niihin tarkoitettuja erikoistyökaluja. Pahimmassa tapauksessa työkalussa säästetty hinta maksetaan moninkertaisesti jos vuotava stefa joudutaan vaihtamaan toistamiseen.

Suutinten ja suutinholkkien vaihtoon löytyy myös erilaisia vaihtotyökaluja ja -sarjoja joilla työ sujuu vaivatta. Myös sylinteriputkien ulosvetäjä moottoriremontin tekemiseen löytyy ohjelmasta ja tähän erilaisia sovittimia erikokoisille putkille.

Reikämäntäsylinterit puslien vaihtoon esimerkiksi työkoneisiin

Tarjonnasta löytyy  myös erilaisia hydraulikäyttöisiä työtä helpottavia erikoistyökaluja. Muunmuassa reikämäntäsylintereitä, joilla onnistuu puslien vaihdot erilaisiin kohteisiin ilman liikoja purkuvaiheita. Korjauskohteita voisivat olla työkoneiden nivelet ja raskaankaluston jousipakat. Työkaluja voi käyttää käsikäyttöisella hydraylipumpulla tai paineilma-hydraulisella pumpulla jos paineilmaa on saatavilla.

Erikoisuutena raskas kalusto

raskaassa kalustossa on myös yleisiä korjauskohteita joita varten on tehty omia työkaluvariaatioita. Raide- ja vetotankojen päiden irroitukseen on erilaisia hydraulisia ja paineilmatyökaluilla käytetäviä irroitustyökaluja. Suodatinavaimissa on erilaisia vaihtoehtoja ja kokoja jotka soveltuvat niin öljynsuodattimien kuin ilmankuivaajan patruunoidenkin irroittamiseen.

Korjaamolaitteet

Raskaan kaluston korjaamossa on usein tarvetta myös erilaisille korjaamolaitteille. Vihta-auton ohjelmassa useita työtä helpottavia laitteita joihin kannattaa tutustua. Paripyöränostin, vaihteistonostin, jarruniittauskone ja järeä 75 tonnin olkatapin vaihtotyökalu jolla aukeaa sitkeinkin tappi ja jota voi myös käyttää esimerkiksi reaktiotangon helan vaihdossa. Kannattaa tutustua tekemäämme luetteloon ja Videoon jossa esittelemme luettelosta löytyviä aikaa ja vaivaa säästäviä työkaluja. Aika on rahaa! 

Tutustu, soita ja tilaa:

0207 558 519

työkalutScaniaanVolvoonIvecoon

Erikoistyökalut raskaalle kalustolle -luettelo

Erikoistyökalut esittelyssä -video