fbpx
Valikko Sulje

Akut Scaniaan, Volvoon, Sisuun sekä muulle raskaalle kalustolle.

Kuorma-auton akuissa laatu näkyy

On Akkuja ja sitten on ”akkuja”.. Tässä on varaston läpi vuosien saatossa mennyt erilaisia merkkejä ja havainto on se, ettei ns. A-brändimerkit akuissa kerro mitään tuotteen laadusta.. MUTTA sitten kun tavara on hyvää niin se on HYVÄÄ… Tässä artikkelissa puhutaan Suomessa raskaan kuljetuskaluston, kuten Scanian ja Volvon käytössä olevista akuista..
Vihta-auto Oy myy Hollantilaisia Centurion Batteryn valmistamia akkuja jotka valmistetaan alusta loppuun Hollannissa omissa tiloissa ja omassa tehtaassa. Tehdas on toiminut jo yli 90 vuotta valmistaa akkuja edelleen Hollannissa. Tänä ja viime vuonna on takuuseen vaihdettu ns. A-brändejä, mutta näitä ei yhtäkään! Akkujen valmistuksessa nimittäin materiaalien säästöllä ei voida saavuttaa suurempaa kapasiteettia tai käyttöikää. Oikotietä onneen ei ole.

Kuorma-auton akun tunnistaa painosta!

Scanian ja volvon kuorma-auton akku

Centurion akut ovat usein painavampia moniin muihin akkumerkkeihin verrattuna. Tämä johtuu siitä, että akkujen kennoissa olevat ristikot ovat valettu erikoisvahvaksi omassa tuotantoprosessissa. Ne valmistetaan akun soveltuvuuden mukaan erilaisina seoksina lyijystä, antimonista ja kalsiumista. Antimoni tekee ristikoista kestävämmät ja korroosiota paremmin kestävät. Kalsium taasen vähentää akkujen vedenkulutusta.  Paksummat ristikot sitovat myös akkujen aktiivimateriaalin tiukemmin itseensä joka edesauttaa pidempää käyttöikää. Aktiivimassa on tehtaassa itsevalmistettu komponentti lyijystä, erilaisen rakenteen omaavasta hiilestä sekä vahvuutta ja korroosiolta suojaavista kuiduista. Tässäkin tapauksessa kaikki tätää materiaalin kestävyyteen ja pidempään käyttöikään sekä tärinänkestoon. Paino ei ole tietenkään ainoa indikaattori akun laadusta ja sitä voikin helposti lisätä varsinaisesti materiaaleja parantamalla. Myös tuotannon ja suunnittelun on oltava taustalla kunnossa. Tässä tehtaassa kaikki tehdään itse ja tuotantoprosessi on omissa käsissä!

Eristemateriaalina akuissa käytetään korkaluokkaista lasikuitua joka edesauttaa aktiivimassan pysyvyyttä ristikoissa. Ristikot juotetaan yhteen puhtaalla lyijyllä.
Akkujen tärinänkestoa lisätään tukirakenteilla kennoissa ja kotelon rakenteessa. Akun kansi on viimeisintä akkuteknologiaa: liekinsammutus, kaasunpoistojärjestelmä sekä tiivistetyt korkit. Akut täyttävät ISO 9001:2015 -sertifikaatin. Akuilla on kahden vuoden takuu.

Raskaan kaluston akut Vihta-autosta

Volvo kuorma-auton akku

Vihta-auton ohjelmassa on yleisimmät akut Scaniaan, Volvoon, Sisuun sekä muulle raskaalle kalustolle. Yleisimmät raskaan kuljetuskaluston akut ovat 180Ah sekä 225Ah akut. 180Ah akkuja on perinteisesti käytetty Scaniassa ja 225Ah on Volvo-kuorma-autojen käyttämä akku.Näistä molemmista löytyy perusakku ”Centurac” sekä ”Supreme” -versio. Näiden lisäksi ohjelmassa on esimerkikis Ivecoissa käytetty 140Ah akku sekä pakettiautoluokan 100Ah akku muunmuassa Mercedes-Benz Sprintereihin ja muuhun jakelukalustoon.

 

 

 

Soita: 0207 558 519

Varastossa on taas täydennystä. Käyppä vaihtamassa omasi parempaan!